قصه ما از روزی
شـروع شد کـه ...
از کجا شروع کردیم؟
حلقۀ نخستین تشکیل‌دهندۀ خانه اخلاق‌پژوهان، جمعی از طلاب و دانشجویان رشتۀ فلسفۀ اخلاق بودند که در سال ۱۳۹۳ سنگ بنای این مجموعه را پایه‌ریزی کردند. رفته رفته با همت جوانان مشتاق و حمایت و رهنمود استادان مطرح رشتۀ اخلاق، این مجموعه فعالیت‌های خود را منسجم‌تر و پربارتر کرد تا این که امروزه خانۀ اخلاق‌پژوهان جوان به یگانه مؤسسۀ مردم نهادی تبدیل شده است که به شکل تخصصی در حوزۀ فلسفه اخلاق فعالیت می‌کند
چرا این مسیر را آمدیم؟
تمام تلاش ما این است که اولاً تنور بحث‌های مربوط به فلسفۀ اخلاق را در ایران گرم نگه داریم تا از این رهگذر عقب‌افتادگیِ نظری خود را با بحث‌های به‌روزِ مطرح در این حوزه جبران کنیم. ثانیاً با پیوند زدن بینش‌های اخلاق سنتی با بینش‌های متفکران جدیدِ فلسفۀ اخلاق مسیر تعامل این دو حوزه را هموار کنیم تا هر کدام از این حوزه‌ها بتواند از دستاوردهای حوزۀ دیگر بهره‌مند شوند. ثالثاً در آینده‌ای نه چندان دور به واسطۀ حمایت و مشارکت همه علاقه‌مندان حوزۀ اخلاق در ایران (اعم از دانشگاهیان و حوزویان) به جامعۀ اخلاقی ایران تبدیل شویم.
کارهایی که تا الان کردیم؟
در این سال‌ها به یاری خدا و همت اعضای خانه اخلاق و همراهی اساتید عزیزمان، ۵۴ کارگاه فلسفه اخلاق، هشت نشست برای نوآموزان اخلاق، یازده نشست نقد کتاب‌های اخلاق، شش نشست دین و اخلاق، متن‌خوانی کتاب‌های اخلاق نیکوماخوس، الذریعه، المله، و کتاب Living Ethics، برگزاری دو دوره کلاس زبان تخصصی، جلسات اخلاق موعظه‌ای، کارگاه گزارش کتاب، نشست ویژه اخلاق معلولیت برگزار کرده‌ایم. در این سال‌ها در فضای مجازی نیز فعال بوده‌ایم و برای مخاطبان فضای مجازی مقالات و نوشته‌های حوزه اخلاق را ترجمه، تألیف و بازنشر کرده‌ایم. همچنین تا امروز ۱۵ کتاب مهم انگلیسی‌زبان را ترجمه کرده‌ایم که برخی انتشار یافته‌اند و برخی در دست انتشارند.
برای آینده چه برنامه‌هایی داریم؟
یکی از نیازهای مهم شهروندان آشنایی مناسب به صورت فشرده با مباحث فرهنگی است. معمولا شهروندان به خاطر مشغله‌های متنوع و بسیاری که دارند نمی‌توانند در دور ه‌های بلندمدت شرکت کنند. همچنین تجربه نشان داده که جلسات کوتاه یک‌ساعته و دو ساعته خیلی کارآمد نیستند و افراد به طور کامل با موضوع ارتباط برقرار نمی‌کنند. بهترین گزینه برگزاری کارگاه‌های یک روزه یا دو روزه است که افراد در دو نوبت صبح و بعد از ظهر با اساتید مختلف و سرشناس در یک زمینه‌ی خاص با مباحث مهم آن موضوع آشنا شوند و بتوانند رودررو سوالات و مشکلات خود را با اساتید مطرح نمایند. قصد ما این است که در آینده به برگزاری این دوره‌های توجه بیشتری داشته باشیم. همچنین موضوعاتی که قصد داریم تمرکز بیشتری بر آنها داشته باشیم عبارتند از: بحران، فرهنگ شهرنشینی، تربیت اخلاقی، فناوری و تکنولوژی، محیط زیست، توجه دادن به چهره‌های اخلاقی و فضای مجازی.
238
تعداد مقالات ترجمه شده
160
تعداد جلسات حضوری برگزار شده
12
کتاب های منتشر شده و در دست چاپ
45
ویدئوهای منتشر شده
3769
تعداد کتاب ها مخزن انگلیسی
1788
تعداد کتاب ها مخزن فارسی
187
تعداد پادکست های صوتی
۱
حلقۀ نخستین تشکیل‌دهندۀ خانه اخلاق‌پژوهان جوان جمعی از طلاب و دانشجویان رشتۀ فلسفۀ اخلاق بودند که در سال ۱۳۹۳ سنگ‌بنای این مجموعه را پای‌ریزی کردند...
۲
رفته‌رفته با همت جوانان مشتاق، حمایت و رهنمود اساتید مطرح رشتۀ فلسفۀ اخلاق این مجموعه فعالیت‌های خود را منسجم‌تر و پربارتر کرد...
۳
تا این که امروز خانۀ اخلاق پژوهان جوان به یگانه مؤسسۀ مردم‌نهادی تبدیل شده است که به شکل تخصصی در حوزۀ فلسفه اخلاق فعالیت می‌کند.
۴
تمام تلاش ما این است که: اولاً تنور بحث‌های مربوط به فلسفۀ اخلاق را در ایران گرم نگه داریم تا از این رهگذر عقب‌افتادگیِ نظری خود را با بحث‌های به‌روزِ مطرح در این حوزه جبران کنیم
۵
ثانیاً با پیوند زدن بینش‌های اخلاق سنتی با بینش‌های متفکران جدیدِ فلسفۀ اخلاق مسیر تعامل این دو حوزه را هموار کنیم تا هر کدام از این حوزه‌ها بتواند از دستاوردهای حوزۀ دیگر بهره‌مند شوند
۶
ثالثاً در آینده‌ای نه چندان دور به واسطۀ حمایت و مشارکت همه علاقه‌مندان حوزۀ اخلاق در ایران (اعم از دانشگاهیان و حوزویان) به جامعۀ اخلاقی ایران تبدیل شویم.
۷
همه می‌دانیم که رسیدن به این اهدف به نحو تمام‌وکمال و طی‌کردن این مسیر پرفراز و نشیب ممکن نیست مگر با اقبال، مشارکت و حمایت همۀ دوستان و عزیزانی که دغدغه همیشگی رسیدن به این مقاصد را دارند.
۸
مجموعه مردم‌نهاد و غیرانتفاعیِ خانۀ اخلاق‌پژوهان جوان از آغاز به واسطۀ رایگان‌بخشی و حمایت بی‌قید‌وشرط طلاب، دانشجویان و اساتیدِ علاقه‌مند به این حوزه پای گرفت و تا کنون نیز با همین سرمایۀ گرانبها به فعالیت‌های خود ادامه داده است.
۹
اگر به گسترده‌تر شدن برنامه‌ها و پروژه‌های آموزشی و پژوهشی این مجموعه و حفظ کیفیت و غنای محتواهای تولیدی علاقمند هستید از طریق صفحه حمایت مالی یاری‌گر استمرار این مسیر باشید و سهمی در روشن ماندن چراغ فرزانگی ایفا کنید.
مدرسه پاییزه تفکر اخلاقی نزد فلاسفه...
درس‌گفتار دیباچه‌ای به فلسفه اخلاق
گفتگوهای رمضانی آیه در آینه
رونمایی از کتاب اخلاق؛ رویکردی کثرت‌گرایانه...
ویژه برنامه روز جهانی معلولین
کارگاه یادداشت‌نویسی
متن خوانی کتاب زیست اخلاقی
مدرسه زمستانه اخلاق برای نوآموزان –...
مدرسه زمستانه اخلاق برای نوآموزان –...
متن خوانی کتاب المله
مناظره میان اساتید
متن خوانی کتاب الذریعه
جلسات نقد کتاب
نشست‌های دین و اخلاق
جلسات اخلاق موعظه‌ای
متن خوانی کتاب اخلاق نیکوماخوس
همایش علامه طباطبایی
کلاس زبان تخصصی
جلسات اخلاق کسب و کار
درس فقه الاخلاق
دیدارهای نوروزی
کارگاه فلسفه اخلاق