اخلاق و چالشهای زمانه | معرفی کتاب اخلاق مسیحی در مواجهه با پرسشهای امروزی
هر یک از نویسندگان کتاب اخلاق مسیحی در مواجهه با پرسشهای امروزی متناسب با توانایی و تخصص علمی خود بر یک مساله انگشت می گذارند و ابعاد آن را بررسی و اهمیت آن را در جامعه بشری امروز نشان می دهند. آنگاه بر آن می شوند تا بر اساس نگرش و اخلاق مسیحی به آن پاسخ دهند و شیوه تعامل ایمانی را به آن نشان بدهند.
حاصل این نگرش دانشگاهی- دینی به این مسائل، مجموعه حاضر است که بدون نادیده گرفتن دیدگاه های نادینی موجود در جهان امروز، پاسخی متعهدانه و دینی به مسائل می دهد. برخی عنوان های منتشرشده در این مجموعه عبارتند از: حقوق و اخلاق مسیحی، قدرت و اخلاق مسیحی، تکثر و اخلاق مسیحی، مسوولیت و اخلاق مسیحی، عدالت و اخلاق مسیحی، محیط زیست و اخلاق مسیحی، اقتصاد بازار و اخلاق مسیحی، زیست شناسی و اخلاق مسیحی، خوددوستی و اخلاق مسیحی، ژنتیک و اخلاق مسیحی، خشونت رسانه ای و اخلاق مسیحی، بخشایش و اخلاق مسیحی، عدالت جهانی و اخلاق مسیحی، جنسیت و اخلاق مسیحی، نابرابری و اخلاق مسیحی و فداکاری و اخلاق مسیحی.
بخش هایی از این مجموعه از سوی پژوهشگران و علاقه مندان ایرانی مرور و در کتاب اخلاق مسیحی در مواجهه با پرسش های امروزی (به کوشش محسن جوادی، تهران، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۴۰۰، ۴۹۹صفحه) منتشر شده است.
در این کتاب، یازده عنوان از مجموعه اصلی انتخاب و با دقت خوانده و گزارش شده است. من خود این بخت را داشته ام که دو عنوان از مجموعه اصلی را مرور و خلاصه کنم (محیط زیست و اخلاق مسیحی، و دروغ و اخلاق مسیحی). این دو کتاب از جهات مختلف برایم بسیار آموزنده و خواندنی بودند. دیگر موضوعات مرور شده در این کتاب عبارتند از: خیر عمومی و اخلاق مسیحی، امید و اخلاق مسیحی، نوع دوستی و اخلاق مسیحی، عرصه عمومی و اخلاق مسیحی، همزیستی و اخلاق مسیحی، نظام سلامت و اخلاق مسیحی، اضطرار اقتصادی و اخلاق مسیحی، الکل، اعتیاد و اخلاق مسیحی.
در هر موضوعی، گزارشگر کل متن اصلی را خوانده و سپس کوشیده است آن را در حجمی معین و حدود ۱۵ هزار کلمه بازنویسی کند. در واقع، ساختار کتاب از این جهت یک دست است و گزارشگران از سیاست یگانه ای تبعیت کرده اند. این مجموعه بازگوی دیدگاه متفکرانی است که خاستگاه مسیحی دارند. با این همه، شیوه و رویکرد آنها به مسائل برای پژوهشگران حوزه اخلاق که خاستگاه اسلامی دارند بسیار مفید است. این مجموعه به خوبی ابعاد اخلاق اجتماعی و گستره حضور این شاخه پویا را نشان می دهد و ربط و نسبت آن را با سلامت فردی و عمومی آشکار می سازد. پژوهشگران حوزه اخلاق با خواندن دقیق این مجموعه درس های موثری برای پیشبرد عرصه کار خود خواهند آموخت و از آن بهره ها خواهند برد.