محمدتقی سبحانی، اخلاقپژوه، نظریهپرداز و مدرس کلام امامیه، در سال ۱۳۶۱ وارد حوزه علمیه قم شد. ایشان سطح عالی حوزه در سال ۱۳۶۸ به اتمام رسانید و طی هفت سال تحصیل خارج فقه و اصول، از درس اساتیدی همچون آیتالله حاج شیخ جواد تبریزی و آیتالله وحید خراسانی بهرهمند شد و نیز دو سال درس اصول آیتالله سید کاظم حائری شرکت کرد.
همزمان با مطالعات حوزوی، در سال ۱۳۷۷ کارشناسی ارشد خود را در رشته فلسفه اسلامی از دانشگاه قم اخذ کرد و در سال ۱۳۸۶ در همین دانشگاه با دفاع از رساله «رفتار اخلاقی انسان با خود از منظر کتاب و سنت» موفق به اخذ دکتری فلسفه تطبیقی شد. حوزه مطالعاتی ایشان را کلام و فلسفه اسلامی، فلسفه دین و کلام جدید، تاریخ تصوف و معرفتشناسی دینی تشکیل میدهد. دغدغه اخلاقی او استخراج اندیشه اخلاقی متکلمین است، هرچند این روزها بیشتر به پروژه تدوین تاریخ کلام شیعی می پردازد.
الگوی جامع شخصیت زن مسلمان، دفتر مطالعات و مروری بر سنت و سکولاریسم، آیین عرفی؛ جستارهایی انتقادی درباره سکولاریسم، از جمله تالیفات ایشان است.
ایشان هم اکنون در کنار مدیریت و تدریس در پژوهشکده کلام اهلبیت (ع) دانشگاه دارالحدیث قم، مدیریت بنیاد فرهنگی امامت را نیز به عهده دارد.