ترجمۀ کتاب مسائل اخلاقی در جهان امروزی ویراستۀ دیوید ادموندز منتشر شد
آشنایی با کتاب مسائل اخلاقی در جهان امروزی
کتاب مسائل اخلاقی در جهان امروزی مجموعهای است از مقالات در حوزۀ اخلاق کاربردی که جمعی از نویسندگان به سرویراستاریِ دیوید ادموندز نوشتهاند. این کتاب را میثم غلامی و امیرحسین آقامحمد ترجمه کردهاند. خانۀ اخلاقپژوهان جوان با همکاری انتشارات امیرکبیر این کتاب را به چاپ رساند.
کتاب «مسائل اخلاقی در جهان امروزی» در حوزۀ اخلاق کاربردی است، اما تفاوتش با کتابهای مرسوم در این حوزه این است که موضوعات نسبتاً جدیدتری را در بر دارد و حتی مثالهای بهکاررفته در آن نیز مثالهایی واقعی و بهروز است. همین موضوع باعث شده است که این کتاب، ظاهراً کتابی آکادمیک، اما بهواقع شبیه به داستانهای کوتاهی باشد که خواننده را خسته نمیکند.
این کتاب ۲۵ فصل دارد که در قالب ۸ بخش تنظیم شده است و ۴۱۲ صفحه دارد. بخشهای اصلی این کتاب عبارتاند از: نژاد و جنسیت؛ محیط زیست؛ جنگ و روابط بینالملل؛ فقر جهانی؛ اخلاق و رسانههای اجتماعی؛ دموکراسی؛ حقوق و جایگاه اخلاقی؛ علم و فناوری.
از امتیازات این کتاب به این نکته اشاره کرد که به موضوعاتی پرداخته که شاید ــ حتی در کتابهای انگلیسی ــ کمتر به آنها پرداخته شده است. مثلاً موضوع ریزپرخاشگری یکی از این موضوعات است که بعد از آشنایی با این مفهوم، متوجه میشویم که چقدر در زندگی روزمره با آن سروکار داریم.
بخشی از متن کتاب: «…ریزپرخاشگری اقدامی است برای اثبات جایگاه اجتماعی دونترِ دیگران. اما، برخلاف نفرتپراکنی آشکارش، این عمل بهقدری نامحسوس و غیرمستقیم است که حتی شخص مرتکب آن گاهی اوقات متوجه نمیشود که در حال وقوع است.» (صفحۀ ۲۳۰).
سخن پایانی: این کتاب ظاهراً کتابی علمی است، ولی بعد از خواندن یکیدو فصل متوجه خواهید شد که این کتاب نگاهی است فلسفی و اخلاقی به موضوعات روزمرهای که همه با آن سروکار داریم. کتاب، استدلالهایی را به ما میدهد، ولی از سوی دیگر، ما را به فکر وا میدارد و چهبسا همین را بتوان خدمت دیوید ادموندز و همکارانش به جامعۀ بشری دانست.
کتاب را میتوانید از اینجا تهیه کنید.
این مطلب، ادای حق به کتابی با این همه نکته نیست. انگار که نویسنده خواسته باشد فقط چیزی را نوشته و منتشر کند.