فلسفه اخلاق در علم مدیریت
این مقاله سعي دارد با معرفي معنا و مفهوم اخلاق و علم مديريت و ایجاد آشنايي اوليه، و بيان نقش علم مديريت در تصميمگيری و لزوم رعايت اصول اخلاقی در آن، روشهای تجزيه و تحليل مسائل اخلاقي مطرح در تصميمگيریها و اصول حاکم بر ارزشهای اجتماعي معرفی شود. در نهايت، چيستي و فلسفه اخلاق در علم مديريت بیان میشود. این تحقیق از نوع کابردی، و با روش توصیفی انجام گرفته و اطلاعات به روش کتابخانهاي و با تحلیل و بررسی متون مربوط جمعآوری شده است. نتایج این تحقیق بر لزوم بهکارگیری ارزشهای اخلاقی در علم مديريت براي داشتن مديريت بهتر و گرفتن تصميمات واقعبينانه و مبتني بر ارزشهاي حاکم بر جامعه تأکید میکند؛ بنابراین، چندین روش براي وارد کردن اخلاق در مديريت به طراحان الگوهای تصميمگيری پیشنهاد میشود.
مقدمه
آدمی از آغاز تا پایان زندگی خویش به طوری فطری ارزشهای اخلاقی را درک میکند و به آنها گرایش دارد؛ به همین روی پژوهشهای اخلاقی همواره یکی از مهمترین دغدغههای اندیشمندان بوده است. امروزه توسعه فناورانه جوامع صنعتی و پیچیدهتر شدن روابط انسانی و نیز ظهور بحرانهای اخلاقی در این گونه جوامع، تحقیق و پژوهش را در ابعاد مختلف اخلاق، بیش از پیش ضرورت بخشیده است.
در عصری که ما زندگی میکنیم، تنظیم روابط اجتماعی بر اساس اصول اخلاقی اهمیتی فوقالعاده پیدا کرده است. در بسیاری از عرصههای نوین کار و زندگی اگر انسانها نخواهند به احکام اخلاقی وفادار بمانند، هیچ نیرویی برای بازداری آنها از تجاوز به حقوق یکدیگر وجود ندارد.
…