آمیژه: خوکهایی با اندام انسان
علیرغم ممنوعیت پشتیبانی مالی از تحقیقات در حوزۀ «آمیژه1» که بالاترین نهاد پزشکی و بهداشتی در امریکا آن را وضع کرده است، بعضی از مراکز پژوهشی در امریکا همچنان شجاعانه به تلاش خود برای پرورش اعضای بدن انسان در بدن خوکها و گوسفندان ادامه میدهند. آنان میخواهند از این طریق به هدف خود دست یابند: ایجاد قلب، کبد یا سایر اندامها برای پیوندزدن به انسان.
تلاش برای پرورش اندامهای انسانی در حیوانات مسئلهای اخلاقی است؛ چراکه مستلزم افزودن سلولهای انسانی به جنین حیوانات است و این میتواند مرز میان گونهها را مبهم و نامشخص سازد.
در ماه سپتامبر گذشته، مؤسسۀ ملی سلامت در امریکا2 با نقض سیاستهای پیشین خود، اعلام کرد تا انجام بررسیهای دقیقتر در مورد پیامدهای علمی و اجتماعیِ پژوهشهایی که مستلزم اینگونه «آمیژه میان انسان و حیوان» هستند، از آنها پشتیبانی نمیکند. این مؤسسه طی بیانیهای، دلیل نگرانی خود را چنین اعلام کرد: احتمال تغییر در «سطح شناختی» حیوانات در صورت امتزاج با سلولهای مغزی انسان.
تلاش برای پرورش اندامهای انسانی در حیوانات مسئلهای اخلاقی است؛ چراکه مستلزم افزودن سلولهای انسانی به جنین حیوانات است و این میتواند مرز میان گونهها را مبهم و نامشخص سازد.
این اقدام مؤسسۀ ملی سلامت پس از آن رخ داد که این مؤسسه دریافت که دانشمندان با جذب کمکهای مالی از مؤسسات پژوهشیِ دیگر، همچون آژانس مطالعات سلولهای بنیادی در ایالت کالیفورنیا، دست به آزمایشهایی در این حوزه زدهاند. امتزاج انسان و حیوان از طریق تزریق سلولهای بنیادیِ انسان به جنینِ چند روزۀ حیوانات و سپس حمل این جنین در شکم حیوان ماده صورت میپذیرد.
بر اساس تخمین نشریۀ ام.آی.تی تکنولوژی ریویو3 که از طریق مصاحبه با سه تیم تحقیقاتی (دو تیم در کالیفرنیا و یک تیم در مینهسوتا) بهدست آمده است، طی دوازده ماه گذشته در ایالات متحده حدود بیست مورد بارداری آمیژههای «خوکانسان» یا «گوسفندانسان» ثبت شده است. اگرچه تابهحال هیچ مقالۀ علمی در توضیح چگونگی این عمل منتشر نشده است و هیچکدام از این حیوانات نیز دوران بارداری خود را به پایان نرساندهاند.
بهدنبال درخواست مؤسسۀ ملی سلامت، یک سخنرانی عمومی در ماه نوامبر در ساختمان این مؤسسه در ایالت مریلند ایراد شد که میزان گستردگی این نوع تحقیقات را تاحدودی روشن میکند. «خوان کارلوس ایزپیسوآ بلمونته4»، یکی از پژوهشگران مؤسسۀ سالک5، دادههای منتشرنشدهای را ارائه کرد که حاکی از چندین مورد پرورش جنین خوک با سلولهای انسان بود. پژوهشگر دیگری از دانشگاه مینهسوتا تصویری از یک جنین ۶۲ روزۀ خوک را نشان داد که به نظر میرسید نقص چشمیِ مادرزادیِ آن، با افزودن سلولهای انسانی برطرف شده است.
…